Manastirea Caraiman
Manastiri Romania

Manastirea Caraiman (Busteni)

Pe Valea Prahovei, chiar la poalele Caraimanului, la o altitudine de aproximativ 900 m, se afla Manastirea Caraiman, una din manastirile mele de suflet, pe care o vizitez de fiecare data cand am drum in Busteni. A fost infiintata in anul 1998, cu binecuvantarea PF Teoctist, de ierom Gherontie Puiu.

Dupa inaltarea unui agheasmatar si a unor chilii provizorii, in 2001 este sfintita de PS Sebastian, o biserica de lemn, cu hramul Adormirea Maicii Domnului.

In 2012 a fost sfintit paraclisul chiriarhal cu hramurile Schimbarea la Fata si Sf. Proroc Ilie Tesviteanul. In cadrul Manastirii functioneaza Centrul Social Pastoral Sf. Cruce.

In luna Septembrie 2014 au fost finalizate lucrarile de la Biserica Mare a Manastirii, asadar la data de 14 Septembrie, cand este sarbatorit praznicul Inaltarii Sfintei Cruci, a avut loc slujba de tarnosire a Bisericii mari cu hramul “Inaltarea Sfintei Cruci”.

Copiii or sa aiba o atractie in plus datorita pasarilor si animalelor ingrijite in curtea Manastirii, alcatuind o mini gradina zoologica interesanta.

In cadrul Centrului Social Pastoral Sf. Cruce se pot organiza conferinte, training-uri si alte evenimente cultural-educative si este constiuit din doua corpuri de cladire cu spatii de cazare, sali de mese, conferinte si de sport.

Fie vreme buna sau rea, am ajuns pe ploaie, pe vant, pe soare, pe ninsoare, Manastirea are o frumusete aparte si beneficiaza de un peisaj montan fermecator.

Nu uitati ca ma puteti urmari si pe paginea mea de Facebook, contul de Instagram si Youtube!

Kisses, Oana!

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.